Another Finally Joined


rallyjenos

Link Posted 21/06/2010 - 18:11
Hi All K20D,ers, I hope to pick your brains, having just changed from a K200D which I have really enjoyed, to the K20D, as I want to do "Tethered Shooting" and off Camera Flash. Currently I cannot get PRA to recognise the K20D, any suggestions would be very welcome.
Rallyjenos
K20D, K200D, Sigma 17-70, Kit Lenses, 18-55, 50-200.
Quote:
Photographers record moments in time;thereby recording History

Gwyn

Link Posted 21/06/2010 - 18:32
Welcome!
PRA

rallyjenos

Link Posted 21/06/2010 - 18:37
Pentax Remote Assistant
Rallyjenos
K20D, K200D, Sigma 17-70, Kit Lenses, 18-55, 50-200.
Quote:
Photographers record moments in time;thereby recording History

tomkeet

Link Posted 21/06/2010 - 19:06
Hi and welcome to the forum.
Regards
Tom

K-3's, K-3II.
Sigma 10-20mm f3.5 DC HSM EX, Pentax SMC FA 35mm F2 AL, Pentax DA* 16-50mm F2.8 ED AL [IF] SDM, Pentax SMC DFA 100mm f2.8 WR Macro,
Pentax DA* 300mm F4 ED [IF] SDM, HD PENTAX-D FA 150-450mm F4.5-5.6 ED DC AW, Pentax DA 560mm F5.6 ED AW.
Pentax HD PENTAX-DA AF Rear Converter 1.4X AW .
Pentax AF160FC Auto Macro Ring Flash.

Algernon

Link Posted 21/06/2010 - 19:12
rallyjenos wrote:
Hi All K20D,ers, I hope to pick your brains, having just changed from a K200D which I have really enjoyed, to the K20D, as I want to do "Tethered Shooting" and off Camera Flash. Currently I cannot get PRA to recognise the K20D, any suggestions would be very welcome.

Hi and Welcome. You might find some info in this thread

It's usually a case of playing around with the connections and switching the program and camera on/off until they find one another. After that they usually connect straight away. Probably better run from within the Browser rather than as a separate program.

If you don't have any success try a USB Hub or an Eye-Fi card.

Algi
Half Man... Half Pentax ... Half Cucumber

Pentax K-1 + K-5 and some other stuff

Algi

i-Berg

Link Posted 22/06/2010 - 04:06
G'day and welcome.
http://www.pbase.com/iberg

JForeigner

Link Posted 22/06/2010 - 09:53
Hello and welcome from a K10D,er
Armed with a K3, some M, A, FA, DA, and star lens. With an eye open for "just one more lens".

My PPG link

pink

Link Posted 22/06/2010 - 10:01
Hello and welcome to the best place for advice and to show off your images

James
My Fluidr

"To see in colour is a delight for the eye, But to see in black and white is a delight for the soul" ANDRI HERY

bforbes

Link Posted 22/06/2010 - 10:21
Hi and Welcome to the Forum. If you do a forum search for "tethered" it will help.
Barrie
Too Old To Die Young
.
Pentax K1 K5-IIS K-01 K20D A50/2 A50/1.7 DA10-17 DA18-250 DA18-135 DA18-55 DA300 DA40 DA50-135 DA50-200 DA55-300 DA70 F35-70 DFA150-450 FA20-35 FA100 FA135 FA35 FA28 FA43 FA50 FA77 K55/1.8 M135/3.5 M200/4 M28/3.5 M28/2.8 M40/2.8 Q 01 02 MX-1 I-10 Sigma 15 24 105 180 8-16 10-20 17-35 17-50/2.8 24-70 400/5.6MF Tamron 70-200/2.8 17/3.5MF 24/2.5MF 28/2.5MF 90/2.5MF


http://www.pentaxphotogallery.com/artists/barrieforbes

StephenLewis

Link Posted 22/06/2010 - 15:44
Hi and welcome to the forum. I now have two (2) K20d's and love them both but have never tried tethered shooting so can't comment, I know you will get help from others here as witnessed by the above. Best of luck and

Cheers,

Stephen
I gladly welcome C & C's. Being foggy minded they really help me learn.

rallyjenos

Link Posted 22/06/2010 - 22:28
Thanks for the Welcome and the many suggestions. I had searched for tethered, but majority of the Posts seem to assume that the connection is successful. I will continue to try, but thanks for your time.
Rallyjenos
K20D, K200D, Sigma 17-70, Kit Lenses, 18-55, 50-200.
Quote:
Photographers record moments in time;thereby recording History

Technoblurb

Link Posted 22/06/2010 - 22:44
Welcome to the forum, are you using vista or windows 7? if so you need to right hand click on the application and select run as administrator.

Graham

rallyjenos

Link Posted 22/06/2010 - 23:04
Hi Graham

Windows 7, and I have tried running Remote Assistant as Administrator. I have also tried starting RA from Photo Browser, and then switching the K20d on, but it sits there with PC on the screen, and no response from the shutter. Started Photo Browser as Administrator, and RA as Administrator, but still no joy. Is there any particular camera setting that RA doesn't like?

Thanks for your time, it is much appreciated.
Rallyjenos
K20D, K200D, Sigma 17-70, Kit Lenses, 18-55, 50-200.
Quote:
Photographers record moments in time;thereby recording History

Technoblurb

Link Posted 23/06/2010 - 22:39
I will try and replicate the problem on one of the work computers although I have a K10, I not totally sure what the differences are in relation to tethered shooting. Just one question do you have the 32 or 64 bit version of Windows 7?

Graham

rallyjenos

Link Posted 23/06/2010 - 22:52
64 bit. Graham Thanks for offering to try to replicate the problem.

Rae
Rallyjenos
K20D, K200D, Sigma 17-70, Kit Lenses, 18-55, 50-200.
Quote:
Photographers record moments in time;thereby recording History

Add a Comment
You must be registered or logged-in to comment.