Visit MPB Visit MPB Visit MPB

Odd K3iii playback behaviour

Lubbyman
Posted 17/07/2023 - 10:34 Link
Yesterday my K3iii stopped displaying playback images on the rear screen - when the button was pressed to display the image that had just been taken, a rotating 'I'm busy, wait until I've finished' wheel appeared and didn't go away. Turning the camera off and on sorted it out, all images present and correct and able to display them on the rear screen. Has anyone else encountered this?

Background: Individual shots (bee bothering ), not rattling off like a machine gun. Lastest firmware installed. Battery indicator showing full. Lens was Irix 150mm macro (manual focus of course) + 1.4TC, the usual for hunting bugs and bees. And I'd been playing back previous images quite successfully before the wheel appeared.

Steve
JohnX
Posted 18/07/2023 - 20:25 Link
Have you got to the bottom of this yet Steve?
Lubbyman
Posted 18/07/2023 - 22:26 Link
No, turning the camera off and on sorted it - the usual IT support first reponse to a computer problem . It isn't an explanation but there's no way of getting a handle on it unless it happens again and I can spot a common factor.

Steve
JohnX
Posted 19/07/2023 - 14:55 Link
Lubbyman wrote:
No, turning the camera off and on sorted it - the usual IT support first reponse to a computer problem . It isn't an explanation but there's no way of getting a handle on it unless it happens again and I can spot a common factor.

Steve

Agreed.

Add Comment

To leave a comment - Log in to Pentax User or create a new account.