LR4 has a few bugs


mille19

Link Posted 10/03/2012 - 19:44
If you're thinking of getting LR4 I'd wait.
I've just started using it and found a few bugs.
The develop module seems slower than LR3 and I can no longer use dual monitors, if I try and go to develop module when using dual monitors LR4 hangs.
Lets hope Adobe can fix these bugs soon!

col55555ine

Link Posted 11/03/2012 - 07:59
is your LR4 an upgrade or full copy,
k-5 IIs, Pentax 60-250, 17-70, 100macro WR, 50mm F2,
AF50 F1.4, Siggy 10-20, Siggy 100-300 F4, ..Pentax Af 160 ring flash

mille19

Link Posted 11/03/2012 - 09:51
col55555ine wrote:
is your LR4 an upgrade or full copy,

It's an upgrade

tyronet2000

Link Posted 11/03/2012 - 11:21
Thanks for the tip I think I qualify for an upgrade but perhaps not
Regards
Stan

PPG

Smeggypants

Link Posted 11/03/2012 - 13:20
mille19 wrote:
If you're thinking of getting LR4 I'd wait.
I've just started using it and found a few bugs.
The develop module seems slower than LR3 and I can no longer use dual monitors, if I try and go to develop module when using dual monitors LR4 hangs.
Lets hope Adobe can fix these bugs soon!

LR4 develop module is quicker than LR3 here. I get no hangs using develop module with dual monitors either. That's not to say there isn't a bug with the latter than only manifests itself on your system though

I've heard various conflicting reports with LR4, but that was the same with LR3.

Lightroom is a database based program and any slowness is down to disc activity. Important not to have realtime virus programs that hook into file transactions or any windows, nero, Office indexing functions enabled.

Nero's indexing service really slowed LR down for me until I removed it.


I'm loving LR4, the geo-tagging module and the book module are great. Plus the quality of the new 2012 process version is better. You don't get the haloing that you had with the fill light now.
[i]Bodies: 1x K-5IIs, 2x K-5, Sony TX-5, Nokia 808
Lenses: Pentax DA 10-17mm ED(IF) Fish Eye, Pentax DA 14mm f/2.8, Sigma 17-70mm f/2.8, Pentax-A 28mm f/2.8, Sigma 30mm F1.4 EX DC, Pentax-A 50mm f/1.2, Pentax-A 50mm f/1.4, Pentax-FA 50mm f/1.4, Pentax-A 50mm f/1.7, Pentax DA* 50-135mm f/2.8, Sigma 135-400mm APO DG, and more ..
Flash: AF-540FGZ, Vivitar 283

Smeggypants

Link Posted 11/03/2012 - 13:25
mille19 wrote:

I've just started using it and found a few bugs.

What other bugs have you found?
[i]Bodies: 1x K-5IIs, 2x K-5, Sony TX-5, Nokia 808
Lenses: Pentax DA 10-17mm ED(IF) Fish Eye, Pentax DA 14mm f/2.8, Sigma 17-70mm f/2.8, Pentax-A 28mm f/2.8, Sigma 30mm F1.4 EX DC, Pentax-A 50mm f/1.2, Pentax-A 50mm f/1.4, Pentax-FA 50mm f/1.4, Pentax-A 50mm f/1.7, Pentax DA* 50-135mm f/2.8, Sigma 135-400mm APO DG, and more ..
Flash: AF-540FGZ, Vivitar 283

jeffstclair

Link Posted 11/03/2012 - 13:58
It's great to get some feed back from Smegland! How are things there?..jeff..

mille19

Link Posted 12/03/2012 - 10:58
It looks like it's not just me with this problem adobeforum

Smeggypants

Link Posted 12/03/2012 - 15:05
mille19 wrote:
It looks like it's not just me with this problem adobeforum

Let's hope they fix it soon. What other bugs have you found?




.
[i]Bodies: 1x K-5IIs, 2x K-5, Sony TX-5, Nokia 808
Lenses: Pentax DA 10-17mm ED(IF) Fish Eye, Pentax DA 14mm f/2.8, Sigma 17-70mm f/2.8, Pentax-A 28mm f/2.8, Sigma 30mm F1.4 EX DC, Pentax-A 50mm f/1.2, Pentax-A 50mm f/1.4, Pentax-FA 50mm f/1.4, Pentax-A 50mm f/1.7, Pentax DA* 50-135mm f/2.8, Sigma 135-400mm APO DG, and more ..
Flash: AF-540FGZ, Vivitar 283
Last Edited by Smeggypants on 12/03/2012 - 15:05

mille19

Link Posted 12/03/2012 - 16:12
Smeggypants wrote:
mille19 wrote:
It looks like it's not just me with this problem adobeforum

Let's hope they fix it soon. What other bugs have you found?.

I've found it is just generally slower than LR3, it doesn't feel as smooth to use, when switching between modules LR4 hangs for 3-4secs.
It's not all bad news I like the photo tagging and soft proofing.

patrickt

Link Posted 12/03/2012 - 16:49
I'm using LR4 upgrade. My computer is a DP35DP motherboard with an old dual-core processor and 8Gb or RAM but LR4 "seems" to run faster than LR3. I am using dual monitors with absolutely no problems. In fact, the second monitor is more responsive than it ever was with LR3.

Yes, LR4 has some bugs. Perhaps all the bugs are worked out of the original LR and those who are concerned can use that. Me, I'm sticking with LR4.

Smeggypants

Link Posted 12/03/2012 - 17:11
mille19 wrote:
Smeggypants wrote:
Quote:
It looks like it's not just me with this problem adobeforum

Let's hope they fix it soon. What other bugs have you found?.

I've found it is just generally slower than LR3, it doesn't feel as smooth to use, when switching between modules LR4 hangs for 3-4secs.
It's not all bad news I like the photo tagging and soft proofing.

So you haven't found 'a few bugs', you've found just one bug.

LR4 is overall more responsive than LR3 here, but I had intermittent sluggishness with LR3 and it was always disc access that was the culprit.

But slowness has been an overall complain about Lightroom since it was first released
[i]Bodies: 1x K-5IIs, 2x K-5, Sony TX-5, Nokia 808
Lenses: Pentax DA 10-17mm ED(IF) Fish Eye, Pentax DA 14mm f/2.8, Sigma 17-70mm f/2.8, Pentax-A 28mm f/2.8, Sigma 30mm F1.4 EX DC, Pentax-A 50mm f/1.2, Pentax-A 50mm f/1.4, Pentax-FA 50mm f/1.4, Pentax-A 50mm f/1.7, Pentax DA* 50-135mm f/2.8, Sigma 135-400mm APO DG, and more ..
Flash: AF-540FGZ, Vivitar 283

mille19

Link Posted 12/03/2012 - 18:30
Smeggypants wrote:
mille19 wrote:
Quote:
mille19 wrote:
It looks like it's not just me with this problem adobeforum

Let's hope they fix it soon. What other bugs have you found?.

I've found it is just generally slower than LR3, it doesn't feel as smooth to use, when switching between modules LR4 hangs for 3-4secs.
It's not all bad news I like the photo tagging and soft proofing.

So you haven't found 'a few bugs', you've found just one bug.

LR4 is overall more responsive than LR3 here, but I had intermittent sluggishness with LR3 and it was always disc access that was the culprit.

But slowness has been an overall complain about Lightroom since it was first released



When I've time I'll sit and list the bugs, I just thought I'd warn people that I haven't had a good experience when upgrading from LR3 to LR4.
If you look in the adobe forum you'll see there are a lot of bugs being reported.

Smeggypants do you have shares in Adobe?

mille19

Link Posted 12/03/2012 - 20:44
I've just created a new catalogue in LR4 and don't get the dual monitor problem. The problems must be something to do with the catalogue update process.

Smeggypants

Link Posted 14/03/2012 - 16:47
mille19 wrote:
I've just created a new catalogue in LR4 and don't get the dual monitor problem. The problems must be something to do with the catalogue update process.

No I don't have shares in Adobe.

btw - I've come across the dual monitor bug. All my catalogues aren' new but updated versions. However I've found that the dual monitor bug manifests itself here when I'm working RAW/DNG files and not JPGs or TIFFs. Hence why I didn't find it before.
[i]Bodies: 1x K-5IIs, 2x K-5, Sony TX-5, Nokia 808
Lenses: Pentax DA 10-17mm ED(IF) Fish Eye, Pentax DA 14mm f/2.8, Sigma 17-70mm f/2.8, Pentax-A 28mm f/2.8, Sigma 30mm F1.4 EX DC, Pentax-A 50mm f/1.2, Pentax-A 50mm f/1.4, Pentax-FA 50mm f/1.4, Pentax-A 50mm f/1.7, Pentax DA* 50-135mm f/2.8, Sigma 135-400mm APO DG, and more ..
Flash: AF-540FGZ, Vivitar 283
Add a Comment
You must be registered or logged-in to comment.