Live view pixalated


abesad

Link Posted 02/04/2011 - 16:26
Hi anyone, I am having problems with my live view, when I put it on to see if a flower for instance is sharp by zooming in, it looks like raining colour pixel or the screen, I haven't use this much, but is this usual. Thanks in advance anyone who can help me please.
susan
Last Edited by abesad on 02/04/2011 - 16:32

JohnX

Link Posted 02/04/2011 - 19:38
Do you have another digital camera (or phone)you could use to photograph what you're describing?
Last Edited by JohnX on 02/04/2011 - 19:39

abesad

Link Posted 02/04/2011 - 21:06
JohnX wrote:
Do you have another digital camera (or phone)you could use to photograph what you're describing?


005 by trishwat, on Flickr

SteveEveritt

Link Posted 02/04/2011 - 21:37
Remember that when using Live View and "zooming in" you are actually magnifying the image digitally not zooming optically so the viewed image will be pixelated, but it will allow you to get better focus especially if used on a tripod.
Hope this helps.
My Flickr link

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

abesad

Link Posted 02/04/2011 - 21:55
Hi Steve, I did use the tripod, but the pixels was moving like rain, very difficult to focus when it does that. Is it supposed to do that.I have bang the camera in the recent past and I wondered if I had done something to it, sometime you can also hear a clunky sound inside as well.Sorry I forgot to mention this at the beginning.The photos are still ok, I think.
susan

SteveEveritt

Link Posted 02/04/2011 - 22:11
When using the tripod make sure shake reduction is off
My Flickr link

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

abesad

Link Posted 02/04/2011 - 22:15
SteveEveritt wrote:
When using the tripod make sure shake reduction is off

Shake was off Steve.
regards susan

royd63uk

Link Posted 02/04/2011 - 23:15
what iso were you using
regards
Roy

Pentax K3 gripped,and some lenses
https://www.flickr.com/photos/pentaxroy/

my pbase gallery

abesad

Link Posted 03/04/2011 - 08:59
royd63uk wrote:
what iso were you using

I was using 100 - 400 iso.

royd63uk

Link Posted 03/04/2011 - 10:25
oh
that rules my theory out then
regards
Roy

Pentax K3 gripped,and some lenses
https://www.flickr.com/photos/pentaxroy/

my pbase gallery
Add a Comment
You must be registered or logged-in to comment.