IPad and Pentaxuser compatibility


bjolester

Link Posted 01/07/2015 - 10:37
When I visit Pentaxuser.com and browse the site on my iPad, more often than not the website appears totally messed up. There are images all over the place, forum headings are substituted with photos, and sometimes there are large images blocking the whole page, making it impossible to browse the website. The gallery often also appears the same way, with personal avatars and images all randomely put together. I have tried all the "obvious remedies", including clearing the log and deleting caches and also installing the latest software updates from Apple. I never have these kinds of problems browsing other forums or websites. Is Pentaxuser.com not compatible with mobile devices such as iPad?
Bjørn

PPG
Flickr

wvbarnes

Link Posted 01/07/2015 - 10:44
It works fine on my 7 inch Samsung Android tablet using Android version of Firefox. I prefer to view on my 24 inch IPS screen though again with Windows Firefox from the Mozilla Foundation.

This subject has been done to death on here but from my own limited experience of designing web sites Apple's Safari browser is one of the fussiest around. The slightest off centering can cause big placement moves. Don't know why as i don't use Apple stuff any more.

I do have sympathy with adverts messing up pages though and script errors from them on even the nicest of sites. Price of free internet I guess.

microlight2010

Link Posted 01/07/2015 - 13:00
Hm, not a problem here with iPad and Safari browser. Can't think what your problem might be.
K-3II - HD DA20-40 Limited, HD DA55-300PLM, SMC DA10-17 Fishy, AF201FG Flashy

bjolester

Link Posted 01/07/2015 - 13:00
wvbarnes wrote:


This subject has been done to death on here but from my own limited experience of designing web sites Apple's Safari browser is one of the fussiest around. The slightest off centering can cause big placement moves. Don't know why as i don't use Apple stuff any more.

I know this has been discussed quite a lot , but many months have passed, and I was hoping to see some improvement. Pentaxuser and iPad is such a bad mix, that I have visit this forum more and more seldom.
Bjørn

PPG
Flickr

MattMatic

Link Posted 01/07/2015 - 13:07
No problem for me on iOS 8.3 on iPad Mini

Perhaps grab a screen shot (Home Button + Power together) and send it to support (use the "Report Problem / Suggestion" at the footer of each page)

Matt
http://www.mattmatic.co.uk
(For gallery, tips and links)

bjolester

Link Posted 01/07/2015 - 13:11
microlight2010 wrote:
Hm, not a problem here with iPad and Safari browser. Can't think what your problem might be.

I have had problems with Pentaxuser and iPad ever since the "facelift"/ new design was implemented last year. My iPad air is maybe one year old and runs the latest IOS. The problems I encounter here are not apparent on any other websites I visit, so I cannot either think what the problem could be.
Bjørn

PPG
Flickr

bjolester

Link Posted 01/07/2015 - 13:14
MattMatic wrote:


Perhaps grab a screen shot (Home Button + Power together) and send it to support (use the "Report Problem / Suggestion" at the footer of each page)

Matt

Thanks, I will follow you suggestion.
Bjørn

PPG
Flickr

bjolester

Link Posted 01/07/2015 - 15:54
This is what it sometimes looks like:



Bjørn

PPG
Flickr

Daronl

Link Posted 01/07/2015 - 16:39
X2 totally
bjolester wrote:
When I visit Pentaxuser.com and browse the site on my iPad, more often than not the website appears totally messed up. There are images all over the place, forum headings are substituted with photos, and sometimes there are large images blocking the whole page, making it impossible to browse the website. The gallery often also appears the same way, with personal avatars and images all randomely put together. I have tried all the "obvious remedies", including clearing the log and deleting caches and also installing the latest software updates from Apple. I never have these kinds of problems browsing other forums or websites. Is Pentaxuser.com not compatible with mobile devices such as iPad?


Daronl

Pjy123

Link Posted 01/07/2015 - 17:53
I had that last week I reset my iPad by holding the power button( circle one) and the one on the side together. Hope that helps.

johnriley

Link Posted 01/07/2015 - 17:54
I've just had a look at Pentax User on my iPad and it was absolutely fine. Is it some particular type of page that causes you problems, or everything right from the start? I wonder if it's just that it isn't fully loading for some reason.
Best regards, John

Mag07

Link Posted 01/07/2015 - 18:33
Same here, displays perfectly.

You might want to try downloading another browser from the app store - Chrome or Opera, or Dolphin and see if the problem persists?

You can also go to Settings - Safari and try clearing history/cache/data - you bookmarks will stay intact.
It may be some corrupt cookie or a weird caching problem.
Close down Safari manually after you do that and restart your Ipad; maybe it will be able to load the proper version of the website since it will be fetching it completely fresh. I'd logout from the forum beforehand as well on the ipad.

Ah, one more thing. Are you using 3g/4g Internet on your ipad or are you connected at home, normally? Try on a different Internet connection. Sometime on mobile with throttled bandwidth, it's possible to have issues.

And that's it, nothing else comes to mind except a hard reset to factory settings. Hope you'll manage to get it sorted.
'Photography...it remembers little things, long after you have forgotten....' (Aaron Siskind)
Last Edited by Mag07 on 01/07/2015 - 18:49

bjolester

Link Posted 01/07/2015 - 18:41
johnriley wrote:
I've just had a look at Pentax User on my iPad and it was absolutely fine. Is it some particular type of page that causes you problems, or everything right from the start? I wonder if it's just that it isn't fully loading for some reason.

The problem manifests itself right from the start. I will try some of the things suggested above, and see if these can solve the problem. The strange thing is that it is only with PU that Safari and my iPad has problems.
Bjørn

PPG
Flickr
Last Edited by bjolester on 01/07/2015 - 18:42

percy

Link Posted 01/07/2015 - 19:37
I have display problems on my iPad as well (iPad 2) - but I've just tried pulling up the site using the Chrome browser and it displays perfectly.

Looks as though it's a compatibility issue with Safari, so an easy fix may be to install another browser.

davidburleson

Link Posted 02/07/2015 - 08:28
This bug has been a nightmare for me for a rather long time.

The bug is a compatability issue with HTTP Pipelining (something that makes the site faster) and Safari on iOS8. The problem doesn't exist on iOS7 and it has nothing to do with the upgrade of the site. Its a bug that was introduced in the iOS8 update. What appears to happen is images swap places. Its a bug that we've been trying to get Apple to fix since November 2014. We aren't the only site either:

https://discussions.apple.com/thread/6574663

We may be testing the performance implications of disabling some speed boosting settings on the server to see if it remedies the problem and how much it affects the speed of the site.

Fingers crossed, they fix it in iOS9
Having problems? We're here to help! Contact PU Support.
Last Edited by davidburleson on 02/07/2015 - 08:29
Add a Comment
You must be registered or logged-in to comment.